Projektzárás Hartán

PROJEKTZÁRÁS HARTÁN

2010.06.17 10:38   

 

 

harta2_340A hartai Ráday Pál ÁMK 2010. június 10-én a szülők, gyerekek és pedagógusok nagy érdeklődése mellett rendezte meg a Kompetencia alapú oktatás bevezetése Hartán című projekt záró rendezvényét. A 2009/2010-es tanévet átfogó program – az óvodában és az általános iskolában - a nevelés és oktatás fejlesztését, módszertani megújulását tűzte ki célul, melybe óvodai csoportok, első, második, negyedik, ötödik és hetedik osztályosok kapcsolódtak be. A projekt megvalósulását, a tanév eredményeit az 5. osztályosok egy színes és meleg hangú műsoros beszámolóval foglalták össze.

 

harta_340A gyerekek bemutatták, hogyan lehet a világot másképp megismerni: nem tankönyvből, hanem erdei iskolában, egy buckatúrán, kísérletezéssel, talajvizsgálattal, számítógépes információ-kereséssel. Előadásuk élő példája volt az együttműködésnek és a munkamegosztásnak, hiszen minden tanuló egy-egy érdekes területről számolt be vagy kísérletet mutatott be. Szemléletes képet adtak a Böddi - székről, a szikes tó, a szikes puszta növény és állatvilágáról. A gyerekrajzokról megelevenedett a gulipán, a szürke gém, az árvalányhaj, a fehér nyárfa. Olyan tanulási élményről meséltek az ötödikesek, mely alapvető eleme a környezettudatos magatartás kialakulásának, és belső lényege a kompetencia alapú oktatásnak.

 

Az ünnepséget Radnóti Miklós versével zárták: „Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám…”

 

A kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben című, TÁMOP-3.1.4/08/2-2008-0134 számú pályázaton 2009-ben elnyert összeg 32.000.000 Ft.

 

Kedvezményezett: Harta Nagyközség Önkormányzat

 

umft_498

http://www.kalocsaineplap.hu/hu/kornyek/kompetencia_oktatas_projekt_harta_iskola