Tanulói laptop program Hartán

 

Tanulói laptop program Hartán

 

A Ráday Pál Általános Művelődési Központ hartai általános iskolája a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében 117 tanulói laptopot és 6 tanári laptopot nyert. Az eszközök az EMDTB 1-8. évfolyam digitális tananyagát tartalmazzák, elősegítik a differenciált tanulásszervezést és az on-line mérés - értékelést.

A korszerű és megbízható Acer típusú laptopokhoz tartozó eszközcsomag tartalmazza a magyar nyelvű Windows 7 operációs rendszert és Office 2007-es irodai csomagot, illetve az ún. Tantermi felügyeleti szoftvert, melynek segítségével a pedagógus látja a tanulók gépét, valamint a tanulók is láthatják a tanári laptopot a megosztó funkciónak köszönhetően, így interaktív munkát tesz lehetővé a pedagógus és a tanulók között. Az internet-elérést egy router segíti, valamint négy, egyenként 30 tanulói laptop töltését biztosító „töltőkocsi” teszi jól használhatóvá a rendszert.

A projekt eredményeként 2011. januárjától  a 2.a, 3.a, 5.  6.a, 6.b és 8.a. osztályos tanulók rendelkezésére áll egy-egy tanulói laptop a tanórákon, mely segíti őket az egyéni és a csoportos tanulásban. A tanulók motiváltabbak, könnyebben, szinte játszva sajátíthatják el a tananyagot, az interneten kereshetnek egy adott témához kapcsolódó információt; feladatokat, teszteket oldhatnak meg.

http://www.harta.hu/content/tanuloi-laptop-program-hartan